Molenkaart

Molenkaart Vlaanderen

Molens hebben door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de
mens.  En dit zowel op sociaal, economisch als op technologisch vlak. Vandaag de dag zijn de meeste uit het landschap verdwenen en de overgebleven molens zijn toeristische trekpleisters en geliefkoosde bestemmingen op fiets- en wandeltochten.Het Molenforum-Vlaanderen vzw heeft in samenwerking met het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) een overzichtskaart uitgegeven (uitgave 2014) met de lokalisatie van alle wind- water- en rosmolens die Vlaanderen nog rijk is. Ook de molenmusea staan op de kaart. In totaal gaat het over 310 molens en 8 molenmusea. Op de achterzijde van de kaart vind je naast de vele foto’s een lijst waarin alle weergegeven molens vermeld staan met hun naam en adres.  De kaart meet 120 op 52 cm en heeft een schaal van 1:200.000. Ze was te koop bij de verkooppunten van het NGI, Standaardboekhandel, toeristische informatiekantoren en de verschillende molenverenigingen die deel uitmaken van Molenforum-Vlaanderen voor de prijs van € 5.
 

De voorraad is uitgeput. Er wordt gewerkt aan een nieuwe editie. Gelieve niet meer te bestellen.

Ze kan enkel nog bekomen worden door overschrijving van € 8 (€ 5 + € 3 portkosten) op rekening BE07 7330 5271 3466 van Molenforum-Vlaanderen vzw, O.L.V.-Lombeek.

Vanuit Nederland betaalt u € 13 (€ 5 + € 8 portkosten) op rekening BE07 7330 5271 3466 van Molenforum-Vlaanderen vzw, O.L.V.-Lombeek.